fbpx
príbehy klientov
Príbeh úspechu: Jakub a jeho cesta k väčšej motivácii

Príbeh úspechu: Jakub a jeho cesta k väčšej motivácii

Meet Jakub. Jakub pracoval ako stredný manažér vo veľkej spoločnosti. Zodpovedal za riadenie tímu a dosahovanie výsledkov, ale v poslednej dobe začal pociťovať únavu a nedostatok nadšenia. Jeho pracovná efektivita začala klesať a stratil záujem o rozvojové projekty, na ktorých predtým intenzívne pracoval.

Táto únava, až apatia sa začala prehlbovať a neostala len v profesnom živote. Zasiahla aj jeho osobný svet a začala ohrozovať jeho fungovanie v rodine ale i v jeho hobby. Vášeň pre jeho manželský život, dve živé deti a jeho bojovnosť v športe sa začali pomaly vytrácať a Jakub pociťoval frustráciu.

Človek v takejto situácii sa ocitá v bludnom kruhu. Chce niečo spraviť, ale všetko jeho úsilie akoby nepadalo na úrodnú pôdu. Každá neúspešná aktivita zvyšuje frustráciu a frustrácia zvyšuje nechuť niečo skúšať.

Jedného dňa sa Jakub rozhodol vyskúšať koučing, a tak ma kontaktoval. Spoločne sme identifikovali jeho ciele a zdroje nejednotnosti. Počas sérií spoločných stretnutí sme spolu s Jakubom:

  • jasne definovali jeho hodnoty a ciele: Koučing pomohol Jakubovi presne určiť, čo je pre neho skutočne dôležité a kam chce smerovať v jeho kariére a osobnom živote.
  • identifikovali sme prekážky a vytvorili stratégie: Spolu s Jakubom sme analyzovali, čo bráni jeho motivácii a vypracovali konkrétne kroky na prekonanie týchto prekážok. Rozvíjali sme stratégie, ako efektívnejšie riadiť svoj čas a energiu.
  • podpora a motivácia: Bola som Jakubovi oporou počas celej cesty. Pomohla som mu získavať perspektívu, podporovala ho vo chvíľach pochybností a verila v jeho schopnosti dosiahnuť úspech.

Výsledky našej spolupráce
S pomocou koučingu sa Jakub postupne vrátil k svojmu optimizmu a energii. Začal si znova vážiť svoju prácu a vidieť jej význam. Jeho nové návyky a prístupy k riadeniu a motivácii sa prejavili aj vo výkone jeho tímu a jeho osobnom blahobyte. Koučingom benefitoval nie len samotný Jakub, ale aj jeho okolie a jeho projekty.

A čo na to samotný Jakub?

Chcem vyjadriť veľkú vďačnosť koučke Evke, že mi pomohla znovu objaviť radosť a vášeň, ktoré som strácal. Vďaka jej podpore som našiel cestu späť k sebe, k tomu, čo ma napĺňa, a znova som pocítil iskru v práci aj v osobnom živote. Tento proces bol pre mňa obrovskou úľavou a vďaka nej som našiel novú silu a energiu ísť ďalej.

Koučing nie je len jednorazovým riešením, ale procesom, ktorý môže mať trvalý a hlboký vplyv na váš život. Pomáha vám získať jasnosť, motiváciu a úspešne sa vyrovnať s výzvami, ktoré vám život prinesie. Ak ste sa niekedy cítili vyhorení alebo stratili smer, možno je čas uvažovať o koučingu ako ceste k novému začiatku a väčšej motivácii. Kontaktujte ma pre nezáväzné stretnutie na evamaria@samcova.sk
Teším sa na našu spoluprácu a na to, ako spoločne napíšeme Váš úspešný životný príbeh.